20 Haziran 2011 Pazartesi

Çamaşır Topu

NanoMatik Kullanıcı Görüşleri

NANOMATİK deterjan, yumuşatıcı ve kireç sökücü kullanmadan sağlıklı çamaşır yıkayabilmeniz için geliştirilmiş, Türkiye’deki tek patentli çamaşır yıkama topudur.

• 100% doğal malzemeden üretilmiştir. 

• Deterjan, yumuşatıcı ve kireç sökücü kullanmadan çamaşırlarınızı temizler.
• Anti-bakteriyeldir 
• Kloru nötrleştirir.
• Ağır metallerden arındırır. 
• Çevre dostudur.

• Ekonomiktir.

Nanomatiği diğer çamaşır toplarından ayıran özellikler nelerdir? 
• Nanomatik Yıkama Topunun tasarımı bir çok bilimsel araştırma neticesinde geliştirilmiştir. İçeriğindeki 4 tip özel doğal seramik ve 3000 Gauss gücünde özel olarak işlenmiş mıknatıs suyun temizlik gücünü arttırır. 
• Nanomatik kimyasal deterjanın yerine geçer. Deterjanın kimyasal yolla suda yaptığı değişikliği fiziksel olarak gerçekleştirerek suyun temizleme gücünü arttırır. 
• Temizleme, beyazlatma ve mikroplardan arındırmada mükemmel performans sağlar. 
• İçeriğindeki özel patentli malzemesi yıkama performansını ve etkisini arttırır. 
• Deterjan kullanımına gerek kalmadığı ve sudaki kloru ayrıştırdığı için sağlığınızı, çevrenizi ve kıyafetlerinizi korur.



Nanomatik 
Etkileri:

Çamaşır yıkarken deterjan, yumuşatıcı ve kireç sökücü kullanmanıza gerek kalmaz.
• Deterjanın zararlı etkilerine maruz kalmanızı önler.
• Güçlü anti bakteriyel etkisi sayesinde bakterilerin oluşturduğu istenmeyen leke ve kokuyu yok eder.
• Özellikle sedef, egzama, roza gibi cilt hastalıkları, astım, bronşit gibi üst solunum yolları rahatsızlıkları olanlar, alerjik bünyeye sahip olanlar, bebekler ve kadınlar
Nanomatik Yıkama Topunu kullanmalıdırlar.
• Nanomatik Yıkama Topu tekstilde kullanılan özel Adflex malzemesinden üretilmiştir.
• Kıyafetlerinize takılmaz, kumaşa zarar vermez.
• Klorun kıyafetlerinizi yıpratmasını engeller.
• Nanomatik ile aile bütçenize katkı sağlayacağınız gibi sağlığınızı koruyacak ve kimyasal deterjanın çevreyi kirletmesine engel olarak çocuklarınıza daha temiz bir dünya bırakacaksınız.

Nanomatik 
Yıkama Prensibi:


• Güçlü infrared ışınları su moleküllerinin hidrojen kombinasyonlarını küçük kümelere ayırarak molekül hareketlerini hızlandırır. Oksijenin çamaşıra nüfus etme ve yıkama gücünü arttırır. Ayrıca negatif iyonların yayılarak çamaşıra nüfus etmesine ve böylece deterjan kullanmadan kirin rahatlıkla çözülmesini sağlar.
• ALKALİK TOP suyun PH seviyesini kullandığınız herhangi bir deterjan seviyesinde tutar ve bu sayede yağ lekelerini çamaşırlardan kolaylıkla çıkmasını sağla.
• ANTİ BAKTERİYEL TOP makinenizdeki kireç veya patojenik organizmaları yok eder ve suyun temizleme gücünün etkinleşmesini sağlar.
• KLOR AYIRICI TOP klor bileşimi elimine ederek su yüzeyindeki gerilimi azaltır ve suyun temizleme kuvvetini artırır.

Nanomatik Özellikleri:

• Nanomatik Yıkama Topunun tasarımı bir çok bilimsel araştırma neticesinde geliştirilmiştir. İçeriğindeki 4 tip özel doğal seramik ve 3000 Gauss gücünde özel olarak işlenmiş mıknatıs suyun temizlik gücünü arttırır.
• Nanomatik kimyasal deterjanın yerine geçer. Deterjanın kimyasal yolla suda yaptığı değişikliği fiziksel olarak gerçekleştirerek suyun temizleme gücünü arttırır.
• Temizleme, beyazlatma ve mikroplardan arındırmada mükemmel performans sağlar.İçeriğindeki özel patentli malzemesi yıkama performansını ve etkisini arttırır.
• Deterjan kullanımına gerek kalmadığı ve sudaki kloru ayrıştırdığı için sağlığınızı, çevrenizi ve kıyafetlerinizi korur.

Kullanım Şekli ve Süresi:

• Tüm çamaşır makinesi tiplerinde makinenin içine çamaşırlarınızın üzerine yerleştirerek kullanılır.
• Nanomatik Çamaşır Yıkama Topu ile 1000 kez çamaşır yıkayabilirsiniz.

Nanomatik Kullanım Önerileri:


• Nanomatik çamaşır yıkama topunu makinenizin içerisine çamaşırların üzerine yerleştiriniz ve makinenizi çalıştırınız.
• Normal kirli çamaşırlarınızda deterjan, kireç sökücü ve yumuşatıcı kullanmanıza gerek yoktur.
• Özellikle kan, vişne vs. gibi zor lekelerde Nanomatik Yıkama Topunu 1 saat çamaşırlarınızla birlikte suyun içerisinde bekletmeniz daha etkili ir netice almanızı sağlayacaktır.
• Beyaz ve renkli çamaşırları ayrı ayrı yıkayınız.
• Beyazlarda ön yıkamalı program seçmenizi öneririz.
• Zor lekeli çamaşırlarda normalde kullandığınızın 1/5 oranında deterjan kullanabilirsiniz.
• Her yıkamadan sonra Nanomatik Yıkama Topunu akan suyun altına tutarak temizleyip, kurutunuz.
• Nanomatik Yıkama Topunu haftada bir kese güneşte kurutarak ömrünü uzatabilirsiniz.

Deterjanların İnsan Sağlığı ve Çevreye Etkileri

II. Dünya Savaşı’ndan sonra petrolden elde edilen hammaddelerle deterjan üretimine başlanmıştır. Maliyet olarak düşük olduğu ve efektifinin doğal yöntemlere göre daha iyi olduğu görülünce bu alanda üretimler arttı. 1960 ‘lı yıllarda ABD de bu deterjanların çevreye verdiği zararlar tespit edilerek kullanılan hammaddelere sınırlamalar getirilmeye başlanmıştır.

Deterjanların %10-30 u yüzey aktiflerden oluşmaktadır. Bu maddelerin parçalanabilirliği (biyodegredasyon) çok önemlidir. Nitekim genelde parçalanması zor olan bu maddeler, su ve toprakta bozulmadan kalıp, akarsularla göl ve denizlere ulaşması buralarda yaşayan canlıları ve onlarla beslenen insanların sağlığını tehdit etmektedir. Deterjan katkı maddesi olarak kullanılan fosfat çevre ve insan sağlığına zarar vermektedir. Türkiye`de üretilen deterjanlardaki fosfat oranı yüzde 15-30 arasında iken Avrupa`da bu konuda getirilen sınırlamalarla yüzde 1-5 arasında kullanılmaktadır. Fosfatlar ve diğer deterjan kirlilikleri nedenleri ile de birçok balık türü yok olmaktadır.1978 yılında Marmara denizinde 126 balık çeşidi varken bu gün bu sayı 25.

Deterjanlar sadece bizim çamaşrlarımızı temizleyip çevreye attığımız maddeler değil, bunları bu kirli sularla beslenen canlıları tüketerek veya deterjan kalıntısı bulaşmış içme suları geri almaktayız.

Deterjanlar kiri çözme yönleri ile cilde de kolay nüfus etmektedir. A.B.D'de bir günde insan vücuduna giren deterjan yüzey-aktif maddesinin ençok 0.3-3 mg arasında olduğu belirtilmektedir. Soluma ve temas yolu ile vücuda alınan deterjan katkı maddeleri; akciğer tahribatı, alerjik reaksiyonlar, santral sinir sisitemi, kanser, endokrin ve bağışıklık sistemi bozuklukları gibi önemli rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
 
Kudret Livaoğlu
Kimya Yüksek Mühendisi

PH SEVİYESİ TESTİ
Amaç: Şebeke suyu ile Nanomatik ile aktive olmuş su arasındaki PH seviyesinin kıyaslanması.
Metot: %0,1 oranında Bromotimol Mavisi ekleyerek suyun PH seviyesini ölçmek.Sonuç: Şebek suyu yeşil bir renk alıyor. Bu pH seviyesinin < 7 olduğunu gösterir.
Nanomatik ile aktive olmuş su mavi renk oluyor. Bu pH seviyesinin <9 olduğunu gösterir.









KLOR NÖTRALİZASYONU
Amaç: Şebeke suyu ile Nanomatik ile aktive olmuş su arasındaki klorun kıyaslanması.
Metot: Suya klor ölçümünde kullanılan O-Tolindine eklenerek reaksiyonunun tespit edilmesi.
O-Tolindine solüsyonu şebeke suyundaki klora karşı reaksiyon gösterir. Sudaki klor renk değişimine neden olur.
Sonuç: (A) Nanomatik ile aktive olmuş suda herhangi bir renk değişimi meydana gelmiyor. (B) Şebeke suyu O-Tolindine solüsyonunun klorla etkileşime girmesi nedeniyle sarı bir renk alıyor. 
SU VE YAĞ REAKSİYONU
Amaç: Yağa karşı çözünürlüğün (emulsiyonun) gözlemlenmesi.
Metot: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş su + yemeklik yağ (B) Şebeke suyu + yemeklik yağ.
Sonuç: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş suda yağ nerdeyse tamamıyla çözülmektedir. (B) Şebeke suyu içerisindeki yağ su içerisinde olduğu gibi kalmaktadır. 
KLOR NÖTRALİZASYONU
Amaç: Şebeke suyu ile Nanomatik ile aktive olmuş su arasındaki klorun kıyaslanması.
Metot: Suya klor ölçümünde kullanılan O-Tolindine eklenerek reaksiyonunun tespit edilmesi.O-Tolindine solüsyonu şebeke suyundaki klora karşı reaksiyon gösterir. Sudaki klor renk değişimine neden olur.
Sonuç: (A) Nanomatik ile aktive olmuş suda herhangi bir renk değişimi meydana gelmiyor. (B) Şebeke suyu O-Tolindine solüsyonunun klorla etkileşime girmesi nedeniyle sarı bir renk alıyor.



SU VE YAĞ REAKSİYONU
Amaç: Yağa karşı çözünürlüğün (emulsiyonun) gözlemlenmesi.
Metot: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş su + yemeklik yağ (B) Şebeke suyu + yemeklik yağ.
Sonuç: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş suda yağ nerdeyse tamamıyla çözülmektedir. (B) Şebeke suyu içerisindeki yağ su içerisinde olduğu gibi kalmaktadır.









SENTETİK DETERJANLAR İLE REAKSİYON
Amaç: Sentetik deterjanın suyun içerisinde çözünürlüğünün analiz edilmesi.
Metot: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş su + sentetik deterjan (B) Şebeke suyu + sentetik deterjan.
Sonuç: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş suda sentetik deterjan nerdeyse tamamen çözülmüştür. (B) Şebeke suyunda deterjanın tortu şeklinde suyun içerisinde kaldığı gözlemlenmiştir.
SENTETİK DETERJANLAR İLE REAKSİYON
Amaç: Sentetik deterjanın suyun içerisinde çözünürlüğünün analiz edilmesi.
Metot: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş su + sentetik deterjan (B) Şebeke suyu + sentetik deterjan.
Sonuç: (A) Nanomatik ile aktive edilmiş suda sentetik deterjan nerdeyse tamamen çözülmüştür. (B) Şebeke suyunda deterjanın tortu şeklinde suyun içerisinde kaldığı gözlemlenmiştir.



Nanomatik Kullanım Görüşleri:

Ayşe Koçak Samsun
Ürünü arkadaşım önerdi ilk başta tereddüt ettim hiç duymamıştım çünkü daha önce sonra denemek istedim ve aldım. Kocamın 2 gün beklemiş meyve suyu lekeli kazağını yıkadım ve gerçekten gözlerime inanamadım kazak hem tertemiz hem de yumuşacık çıktı.

Didem Mut Sivas
Nanomatiği 3 aydır kullanıyorum. Daha çok çocuğum için almıştım bu ürünü. Astımı var. Bu nedenle evde çamaşır kurutamıyordum. Bu ürünü aldığımdan beri gönül rahatlığı ile kurutuyorum çamaşırlarımı. Ayrıca temizlemesi de gerçekten çok güzel oğlum kreşe gittiği için leş gibi kıyafetle geliyor eve bu nedenle çok sık çamaşır yıkıyordum. Nanomatiğin doğal olması benim gibi çok çamaşır yıkayan biri için gerçekten yüz güldürücü.

Selin Tanoğlu Kırıkkale
Nanomatiği 3 aydır kullanıyorum. Alışverişe gidip çamaşır deterjanı, yumuşatıcı veya kireç sökücü almamak harika bir duygu. Aile bütçemize büyük katkısı oldu. Teşekkürler…

Kenan Zorlu-ankara
Benim bünyem hassas olduğu için deterjan kullanmaktan zaten kaçınıyordum.Bir çok alternatif ürün denedim fakat çamaşırlarım tam olarak temizlenmiyordu.NANOMATİK'i reklamlarda gördüm ve denemek için sipariş verdim.Nanomatik'i kullandıktan sonra gözlerime inanamadım.Lekelerin hepsi kimyasal kullanmadan çıkmıştı.Yorumumu lütfen yayınlayın.Çok teşekkürler,saygılarımla.

Ahmet Arslan-Antalya
Nanomatik'i reklamlarda gördüm.En dikkatimi çeken nokta çevreyi koruması.Zaten denizlerimiz kirlenmiş durumda.Bir birey olarak 75 milyonluk Türkiye'de çevremizi tek başıma koruyamam elbette ancak 1 kişi bile kazançtır çevremiz için.Sizden ricam bu ürünü daha geniş kitlelere ulaştırın. Olayın ekonomik boyutundan ziyade, çevre faktörünü ön plana çıkarın.

Teşekkürler

NANOMATİK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder